Lasse blev dansk mesterDa DM-medaljerne ved DGI-mesterskaberne i skydning i Vingsted skulle overrækkes om lørdagen, var Lasse Skov Olesen fra Klemensker ikke til stede. Men han kom søndag og fik sin guldmedalje overrakt på podiet, samtidig med at diverse fotografer knipsede løs og kom med tilråb som: Hvordan føles det?
– Det er lækkert at vinde, uanset hvor mange der er i ens klasse, sagde den 15-årige skytte fra Bornholm, der som den eneste deltager i juniorklassen i biatlon vandt mesterskabet i tiden 12.01 minutter.
Lasse har dyrket disciplinen i et halvt år og synes selv, at han er blevet en langt bedre skytte, efter at han er begyndt at dyrke biatlon en gang om ugen sammen med tre andre skytter fra Klemensker. 
– Man får virkelig styr på sit åndedræt, når man dyrker biatlon, fortæller han til skytten.dk
– Men man skal huske at have styr på indstillingen af riflen, ellers bliver det til for mange strafrunder med løb. Jeg er dog lidt undskyldt, da jeg her skulle skyde med en låneriffel, lød det fra Lasse Skov Olesen efter DM-konkurrencen i Vingsted.
I junior 2-klassen på 50 meter riffel med 70 deltagere var ingen af bornholmerne i nærheden af finalen. Klemensker-skytterne Lasse Skov Olesen, Jim Pedersen, Joakim Ipsen og Mark Berg Kofod placerede sig som nr. 52, 54, 64 og 70 i mesterskabsrunden.
I børneklasse 2 med 91 sluttede Remy Marcher fra Klemensker som nr. 89, mens Julie Andersen, Klemensker, blev nr. 33 af 52 deltagere som nr. 89.
*
For at komme med til DM i Vingsted har Klemensker-skytterne naturligvis også deltaget i klampen om bornholmsmesterskaberne på riffel. Her blev Julie Andersen vinder af børneklasse 3, mens Lasse Skov Olesen vandt juniorklasse 2 foran Jim Pedersen og Joakim Ipsen.
 
Kjeld Lundbæk
 
 
 
Foto: 
Lasse Skov Olesen kan nu kalde sig danmarksmester i biatlon for juniorer. Foto: Skytten.dk

.
Klemensker IF / formand Henrik Schwarz mobil 20214753 / Bank 4720-0001184431