Beretning KIF-fodbold sæsonen 2016.

Jeg vil starte årets beretning med et MEGA opråb…

Fodboldafdelingen er skrumpet voldsomt ind de seneste år. Det er der flere grunde til. Men nemmere bliver det ikke af, at vi på nu 2. år kører med en bestyrelse på blot to mand.

Godt nok er der ikke så meget at holde styr på som tidligere. Men hvis skuden skal vendes, så kræver det nye/flere folk i bestyrelsen til, at bidrage med nye ideer og inputs, samt ikke mindst til at føre det ud i livet.

I omkring et år nu har vi (især John Koch Jensen) kæmpet en kamp for, at få vores nystartede Børnehave Projekt til at køre på skinner.
Hjælpen fra DBU Bornholms Arne Mikkelsen og Lene Andersen har været uvurderlig. Men efter vi selv skulle stå på egne ben, har det for ofte været et skridt frem og to tilbage.

Det lykkedes os omsider, at få et par personer til at stå for træningen af de små størrelser, der gerne på sigt skulle deltage i stævner.
Men Katrine Schwarz, der efter nogen tid takkede ja til at stå med ansvaret, følte sig af personlige årsager tvunget til at springe fra igen. Det havde vi naturligvis stor forståelse for.

Men tilbage stod vi med et par personer, der gerne ville hjælpe til, men ikke stå med ansvaret. Og denne person har vi desværre pt fortsat ikke været i stand til at finde, trods lange og ihærdige forsøg.

Det vil være synd og skam, hvis hele dette projekt smuldrer, fordi ingen i Klemensker og omegn åbenbart vil påtage sig en opgave på en enkelt gang træning om ugen, samt evt en håndfuld stævner på et år. Og med to hjælpere er der jo ovenikøbet back up, hvis man enkelte gange må melde pas…!

Ellers har vi efterhånden kun et velfungerende veteran-hold tilbage, som undertegnede er spillende holdleder for.
Det er igen i vinter lykkedes mig, at finde et par nye ”unge spillere” på omkring de 40 år, der tidligere har spillet i vores flotte grønne farver, så vi forhåbentlig kan fortsætte i nogle år endnu…!

Vi afholdt igen i sommeren 2016 en yderst vellykket fodbold-skole i samarbejde med både Hasle IF og vort eget svømmebad.
Den succes har vi naturligvis planlagt, at fortsætte med i uge 26 i år.

Så længe John Koch Jensen fortsætter i bestyrelsen, så vil jeg ikke lade hverken ham eller klubben i stikken.
Men jeg føler efterhånden, at jeg har gjort mit livsværk i klubben med snart 40 års indsats for KIF.
Jeg startede som banko-hjælper i teenage-alderen, fordi min far stod for banko dengang.
Jeg har været ungdoms/seniortræner i over 25 år sideløbende med bestyrelsesarbejde, hjælper til fester og loppemarked.
Desuden var jeg i en lang årrække en af hovedkræfterne bag Hasle Cup, samt i en årrække derefter hovedmand bag KIF hjælpen til Fair Trade koncerterne på Hammeren.

Men jeg har trappet ned trods nuværende status af fodboldformand. Jeg har ikke længere den daglige gang i KIF, da jeg i de seneste otte år ikke har haft bopæl i Klemensker.
Og det er et spørgsmål om tid før jeg trækker stikket, hvis ikke der kommer nye friske kræfter ind.

Som sagt denne beretning er et OPRÅB. Vi kører på pumperne. Men håbet er stadig GRØNT…!