Fodbold-beretning 2013…!

Sæsonen 2013 har budt på adskillige udfordringer og udfordringerne både sportsligt og økonomisk bliver ikke færre, når vi kigger ind i fremtiden.

Vi har i 2013 gennemført med ikke færre end otte hold, nogle i samarbejde med naboklubber. Det er ganske flot, men det bliver en udfordring fremover, at holde blot nogenlunde det niveau.

På herresiden startede vi 2013 sæsonen med to hold i samarbejde med Nyker. Men i sommerpausen blev vi rigtig hårdt ramt af især spillere, der flyttede fra øen og blev efter to kampe tvunget til, at trække det ene hold og havde endda besvær med, at stille det ene resterende hold.

Vore U 18 piger, der blev rykket op som seniordamer, har også gennemført hidtil. Men vi har ikke spillere nok til, at stille hold alene i foråret 2014.

Vi gør derfor, hvad vi kan for, at de tilbageværende fortsat kommer til, at spille fodbold i Klemensker regi via samarbejder.

Ungdommen tynder det også ud i pga skolelukningen for nogle år siden og faldende børnetal. Så også her har vi gang i samarbejder med naboklubber for, at holde gang i aktiviteterne.

Den næste målsætning må derfor være, at få gang i noget rekruttering af helt unge spillere fra børnehave-niveau.

Som sagt er de sportslige udfordringer store. Og netop derfor får vi også økonomiske udfordringer bl. a. pga. faldende medlemstal. Men også fordi Hammershus koncerten lukkes ned. Her har vi de senere år tjent en god skilling på noget arbejde vi har lavet i den forbindelse.

I 2013 er vi dog kommet ud med et mindre overskud pga vores mådeholdenhed trods indkøb af nyt tøj til U 15 drengene (delvist sponsoreret).

I forbindelse med fodbold-awarden i Musikhuzet og repræsentantskabsmødet i Rønne idrætshal havde jeg/vi i fodbold bestyrelse indstillet to kandidater til hver sin pris.

Henrik Schwarz havde vi indstillet som årets fodboldleder på Bornholm pga hans nuværende arbejde med U 18 pigerne samt hans mangeårige virke i KIF som bl. a. fodboldformand. Den pris gik desværre til anden side.

Men John Koch Jensen blev uden hans eget vidende indstillet til Faxe Kondi legatet, som han fuldt fortjent fik til repræsentantskabsmødet.